15 Şubat 2012 Çarşamba

A.C.T.A

Kişisel mahremiyet ve internet özgürlüğünüz için lütfen okuyun !

Kişinin internet üzerindeki ve muhtemelen zamanla bilgisayardaki hareketlerini teker teker ve adım adım gözetleyen ACTA anlaşma hakkında lütfen bilgi sahibi olun. Şu an ülkemizde yasa bakımından söz konusu olmayan ACTA yurtdışında bazı ülkelerde onaylanıp yürürlüğe geçirilmiştir. Hatta bunlardan Polonya ve Bulgaristan gelen tepkiler sonucu uygulamaya muhtemelen " şimdilik " son verdi. Anlamsız bir çok sebepten internet yasağı getirilen Türkiye'de ise bu kanunun yakın sürede çıkması sadece an meselesidir. Fakat uygulamanın Türkiye'de geçerli olmaması biz ve dünyanın geri kalanına kar sağlamamakta. Çünkü bugün çoğu popüler internet sitelerinin ve kaynak sağlayıcıların merkez ülkeleri bu yasayı kabul eden veya etme aşamasında olan ülkelerdir. Bu siteler üzerinde olan olası aktivitelerinizde bu yasa uyarınca izlenibilmektedir.


Eğer ACTA ve SOPA, PIPA gibi benzeri kanunlara dur denilmezse 5 sene içerisinde bu uygulamalar her ülkede internet üzerinde standart hale gelebilir. 10 sene içerisinde de internet de ki bütün hareketleriniz yasal olarak muhtemelen an ve an izlenecektir.

Torrent ve türevi kaynaklardan illegal sayılan download yapan kişilerin internet bağlantılarına son verilecek yada hakkında suç duyurusu yapılacaktır. Aynı kaynaklarda paylaşım yapan kişilere doğrudan suç duyurusuna çarptırılabilecektir.

Kanun içerisinden:

Madde 24: Penaltı

Taraflar, kendi ceza sistemi olması gerektiğini Penaltı anlaşması uyarınca yasak eylemleri caydırmaya için yeterince yüksek olan, "para cezaları yanı sıra hapis cezası içeren" olmalıdır.

Şu an genel ve Türkiye adına twitter hastag'i:

#ActaWillFailInTURKEY

#ACTA

#SOPA

Bu ve benzeri hastag'lere katkıda bulunarak kanuna karşı olan eylem ve tepkiye katkıda bulunmuş olursunuz.

Lütfen ACTA, SOPA, PIPA gibi kanunlara karşı bilgi sahibi olun ve uygulanmasına karşı çıkarak " hem kendi özgürlüğünüze, hemde internetin özgürlüğüne " sahip çıkın. Hesaplarınızda konu hakkında yaptığınız her paylaşım kanun karşısında bizi bir adım daha ileri taşımaktadır.

İnternet milyarlarca insanın elindeki inanılmaz boyutta olan bir güçtür. Ve bu güç şu an belli kişilerin, grupların yada kuruluşların kontrolünde değildir. Fakat bu gücün farkında olan bazı gruplar bu gücü kontrol altına almaya çalışmaya başlamış ve yukarıdaki kanunları artık açıkca ortaya sürmüşlerdir. Yazılı ve görsel medyaların çoğu kontrol altındadır. Fakat internetimiz şu an olabildiğince özgür ve normal insan grubunun elindeki eşi bulunamaz inanılmaz bir güçtür. Bu kaybedilmemesi gereken bir değer ve ayrıcalıktır. Lütfen bu kanunlar hakkında bilgi sahibi olun ve uygulanmasına engel olun.

Bu kanunlara karşı eylemler, protestolar ve saldırılar halen sürmektedir. Ve hem büyük, hemde küçük galibiyetler kazanılmaktadır. Yapacağınız katkının önemsiz olduğunu düşünmeyin.

İlgili link:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement

Konuyla ilgili alternatif bilgi kaynağı

http://www.r10.net/uploading-isleri/1119970-internet-sansur-dalgasi-bu-kez-de-avrupa-uzerinden-geliyor-acta-nedir.html

Hiç yorum yok: