13 Şubat 2011 Pazar

Küfür

Çevrede yine dikkat çekme amaçlı " küfür etmek sanattır " diyen kişilere rastladım. Bunu diyen elemanlar ne gibi bir ciddiyetle yazdı çok umrumda değil ama dedikleri doğru. Yani evet, küfür etmek sanattır. Ama niye?

Küfür; içinde bulunduğu cümlede anlam olarak %1den fazla abartılmışsa o cümleyi mahveder. Hatta yeri gelmişken, sıçıp batırır diyeyim. Doğru yerde, doğru kıvamda edilmeyen her küfür içinde bulunduğu cümleyi mahvetmiş, toptan olarakta okuyup yorumlamaya değmeyen bir yazı bütünlüğü oluşturmuştur. Öyleyse küfrü gerçekten tam yerinde kullanmak gerekli. Ki böylece ortaya çıkan cümle hem vurucu, hemde çok anlamlı olsun.

Tabii, kardeş bu ciddiyet ne böyle? diyen kanı cıvıklarda var. Onların ben mına koyayım.

4 yorum:

Köksal Kayalı dedi ki...

Küfür direkt olarak kullanılmasa da bireye çağrıştırman bile mizahın veya konunun etkisini pozitif yönde arttırır. Zaten yeraltı edebiyatının vazgeçilmez unsurlarındandır küfür. Bu yüzden küfürü tek kalemde silmek çok yanlış. Küfürü sadece kültürsüzlüğün ve lümpenliğin bir simgesi olarak görmek sonradan görmektir.

Mert Türkoğlu dedi ki...

Aynen öyle. Aslında küfüre karşı olan kötü tad bilgimiz tümüyle algıda alışmışlık. Belli bir yaşa kadar neden bu kadar ayıplanılası bir şey olduğunu sorgulamadık. Şimdi önüne gelen bir bok olacakmışcasına küfür ediyor.

Küfür etmek güzeldir. Küfür edebilmeyi becerebiliyorsanız.

Adsız dedi ki...

manyak mısınız siz ya :D küfür kötü birşeydir arkadaşlar

Mert Türkoğlu dedi ki...

Sevgili Adsız,

Burada bahsettiğimiz küfürler tabii belli sınırlarda olanlar. İğrençleşmeye başladıktan sonra olan kısmını bizde önermiyoruz.

Bu arada isminizi alabilir miyim?