16 Ağustos 2013 Cuma

Mola Havası

Şehirler arası yolculuk yaparken sabahın 3-4-5’inde verilen molaya denk gelen bir hava vardır. Serin ve geniş bir esintidir. Sanki o esinti boşlukta esiyor gibi. Siz bildiğiniz tüm alanlardan uzak, bir yerin ortasında rüzgarın size dokunmasını deneyimlersiniz. Gariptir, size her defasında farklı hissettirir. Sanki gerçekten bildiğiniz her şeyden kaçabilmeyi başarmış gibisinizdir. Farklı bir yerde tanımadığınız onca insanla. O hava bazılarını gerçekten kendine getirir. Bazıları için tam anlamıyla sigara havasıdır. Eğer gittiğiniz yer için heyecan duyuyorsanız daha fazla sabırsızlanacaksınız. 

Şu an, kendi şehrimde neredeyse yeterince aşina olduğum bir yerde dururken bunu hissediyorum. Pencerenin yanındayım. Yoldan sadece otobüsler, kamyonlar ve bazen tırlar geçiyor. Pencere açık ve tam  olarak o mola havasını hissediyorum. Yolda giderken gördüğüm o araçların eşliğinde..

Sanki 3 saat sonra o şehre varacakmışım gibi. Sanki hissetmem gereken şeyleri hissedecekmişim gibi. Yine aynı hisler. Bir çocuk gibi hevesliyim.

Boş yere.

Hiç yorum yok: